Változott a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet külső parkolóinak forgalmi rendje. A betegek és a látogatók számára a megközelítés a Bartók Béla úti körforgalom felől történhet, a Dorottya utcai behajtás kizárólag a mentők és a taxik számára lesz lehetséges.

A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet parkolója hétfőtől vasárnapig, 0-24 óráig tart nyitva. A külső parkolóban az első fél óra ingyenes, míg a belső parkolókban az első 15 perc ingyenes, majd ezt követően, 2016. május 1-től, mindkét parkolóban, minden megkezdett fél óra 500 Ft. Elveszett, megrongálódott, vagy meg nem váltott parkolójegy esetén egységesen 10.000 Ft/nap pótdíj fizetendő.

A jegykiadó automata a körforgalom felől könnyedén megközelíthető.

A mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezők csak a jogszabályban rögzítetteknek megfelelően vehetik igénybe ingyenesen a parkolót. E szerint ők is jegyet húznak a körforgalom felőli bejáratnál. Kilépéskor viszont ellenőrizni kell, hogy a mozgáskorlátozott személy a gépjárműben tartózkodik-e. Személyi igazolvány és rokkantkártya felmutatása kötelező. Ha az ellenőrzéskor mindent rendben találnak, akkor az autós ingyenesen távozhat. Ha nem, akkor fizetnie kell.

A Dorottya utcai bejáratot csak az OMSZ és a taxik használhatják be- és kihajtásra, annak érdekében, hogy forgalmuk akadálytalan legyen.

A betegszállító, a támogató szolgálat gépjárművei a körforgalom felől jegy húzásával léphetnek be.

A parkolóhelyek száma paraméterezve lesz a rendszerben, a szabad helyek száma a körforgalom felőli bejáratnál lesz jelezve. A parkoló rendszer akkor is be fogja engedni az autóst, ha a parkoló tele van, annak érdekében, hogy a beteg az érintett szakrendeléshez legközelebbi bejáratot tudja megközelíteni.