Elérhetőség

4031 Debrecen, Bartók Béla út 2-26.
Szürke szektor IV. emelet
Telefon: 52/511-777 1158-as mellék
Fax: 52/511-797
E-mail: altseb@kenezykorhaz.hu

Bemutatkozás

Kedves jelenlegi és leendő Betegeink!

Szeretettel üdvözöljük Önöket a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Sebészeti Osztályának honlapján! Engedjék meg, hogy a következő néhány sorban bemutassuk Osztályunk szervezeti és működési felépítését.
A Kenézy Gyula Kórház elődje 1893-ban kezdte meg működését Debrecenben a Bem téren, mely 1955-ben költözött át a Bartók Béla úti telephelyre.

Az 52 ágyas Általános Sebészeti Osztály a főépület szürke szektor IV. emeletén található. A betegek elhelyezése a férfi és női részlegen egyaránt 4 - 6 ágyas kórtermekben történik, ugyanakkor mindkét részlegen rendelkezésre áll két darab kétágyas kórterem is, mely külön vizesblokkal, központi oxigén és szívó rendszerrel rendelkezik. Így lehetőség van a beteg külön kérésének megfelelően ezen kórtermekben történő elhelyezésére, vagy szükség szerinti elkülönítésére is. Az esetleges fertőző betegek izolálása ugyancsak egyéb, önálló, szeparált betegszobákban történik.

Kiemelendő, hogy mind a női, mind pedig a férfi részleg rendelkezik egy korszerűen felszerelt, monitorizált, klimatizált 4 ágyas posztoperatív őrző kórteremmel, ahol a társszakmákkal ápolt jó kapcsolatnak köszönhetően folyamatos intenzív terápiás orvosi jelenlét is biztosított.

Jelenleg több, mint 440000 lakos érsebészeti hátterét biztosítja Osztályunk, melyek ellátása külön erre a célra fenntartott 10 érsebészeti ágyon zajlik.

A XXI. század követelményeinek megfelelően 2007-ben Magyarországon az elsők között nyílt meg Kórházunk I. emeletén egynapos sebészeti egységünk, ahol egy külön 6 ágyas részlegen zajlanak ezen beavatkozások.

1987-től a sebészeti, baleseti sebészeti és urológiai műtétek az egységes Központi Műtőben történnek, melyet 2007-ben a jelen kor követelményeinek megfelelően korszerűsítettek, és jelenleg is folyamatos modernizálása zajlik. A központi műtőben 3 asztal, míg az egynapos sebészet keretein belül további 1 asztal áll rendelkezésre a betegek ellátására.

A fekvőbetegek zavartalan szakvizsgálatát, illetve a műtétek utáni kötéscserék elvégzését 1 osztályos vizsgáló és 2 kötöző biztosítja.

A járóbetegek ellátása a részleg két telephelyén (Bartók Béla és Bethlen utcai szakrendelések) összesen 6 szakrendelőben zajlik, így a betegek rendelkezésére állnak olyan speciális szakrendelések is, mint a proctológia, endokrin sebészet, emlő-, vagy érsebészet is. Emellett a kisebb ambuláns beavatkozásokat (anyajegy, zsír- vagy faggyúmirigy, illetve az egyéb bőr illetve bőr alatti elváltozások eltávolítása) előjegyzés alapján a külön erre a célra kialakított Emelt Szintű Sebellátóban végezzük előjegyzés alapján.

A mindennapi munka mellett orvosi és szakszemélyzetünk folyamatosan vesz részt, és tart akkreditált szakképzéseket, tantermi és kongresszusi előadásokat, illetve az Egyetemmel történő szoros együttműködés során aktívan segíti az orvosképzést is. A rendszeres elméleti és gyakorlati továbbképzéseknek köszönhetően 1993-tól országosan is kiemelkedő számban végzünk széleskörű laparoscopos beavatkozásokat, 1997-től rendszeresen tartunk minimál invazív bemutató műtéteket is. Ennek eredménye, hogy az elmúlt 2 évtized alatt az Osztály laparoscopos centrummá vált.