Elérhetőség

4043 Debrecen, Bartók Béla út 2-26.

Bemutatkozás

Dietetika: alkalmazott táplálkozástudomány, a betegség és a beteg által előidézett anyagcsere-folyamatokat vizsgálja és a dietetika alapelveit, főbb összefüggéseit tárja fel, foglalja össze.

Dietetikus: a táplálkozástudomány és a dietetika területén hivatalosan elismert, felsőfokú végzettséggel rendelkező szakember, aki a táplálkozástudományi ismereteket az egészséges és beteg egyének élelmezésére és oktatására alkalmazza.

A Dietetikai Csoporthoz tartozó dietetikusok munkájukat a különböző betegosztályokon végzik, az egészségügyi team részeként.

Dietetikai Csoport feladata biztosítani az intézmény betegosztályai fekvő betegeknek teljes körű dietetikai ellátását: élelmezését, gyógyélelmezését, szakszerű diétás felvilágosítását.
Munkavégzésünk során szorosan együttműködünk az Élelmezési Csoporttal és a különböző fekvőbeteg osztályok szakdolgozóival, orvosaival.
Igény szerint szaktanácsadási feladatot látunk a kórház által szervezett szakmai rendezvényeken, egészségnapokon, szakmai nyílt napokon.