Elérhetőség

4031 Debrecen, Bartók Béla út 2-26.
Fehér szektor, MEDHOTEL melleti, 3 szintes épület
Telefon: 52/511-777
Fax: 52/511-852
E-mail: fpszichiatria@kenezykorhaz.hu

Bemutatkozás

KÖSZÖNTJÜK ÖNT A KENÉZY GYULA KÓRHÁZ ÉS RI. FELNŐTT PSZICHIÁTRIAI OSZTÁLY HONLAPJÁN.

Az ideg-elmeosztály 1957 februárjában alakult meg Papp Zoltán főorvos Úr vezetésével. Ezt követően 1990-ben kezdte meg működését a Bem téren a különvált pszichiátria, majd a későbbi Kenézy Gyula Kórház központi telephelyén 1999. július 1-vel, az erre a célra épített mai épülettömb-ben 200 ággyal és 58 nappali szanatóriumi férőhellyel folytatta tevékenységét osztályunk.
Az osztály szakmai profiljában már a kezdetektől biológiai pszichiátriai, pszichoterápiás és spirituális szemlélet hagyományai egyaránt megtalálhatók voltak.
2015. április 1-én az integrált klinikai pszichiátriai működés első lépéseként, osztályunk a teljes aktív kapacitás ellátását Debrecen város vonatkozásában is átvette, az ügyeleti ellátás biztosításával és az SBO., valamint a toxikológiai konziliáriusi tevékenységgel egyetemben.
Munkánk fő alapelve az emberséges szakmaiságon és az interdiszciplinaritáson túl, a team tevékenység, valamint a felelősségteljes bizalom, mellyel a betegeink egészségét – bio-pszicho-szocio-spirituális harmóniáját – igyekszünk visszaállítani.
Jelenleg 7 részlegen 234 ágyon (aktív: 95, kiemelt rehab: 119, gerontopszichiátria: 20) végezzük a betegeink fekvő ellátását. Az intenzív pszichiátriai női és férfi részlegeinken túl, a pszichoszomatikus általános, az innovativ, az addiktológiai, a rehabilitációs, valamint a gerontopszichiátriai egységeink a szakma teljes spektrumát reprezentálják, ami jó alapot képez az egyetemi graduális és posztgraduális képzés magas színvonalához, regionális betegellátási és oktatási központunkban.
A korszerű pszichiátriai szemléletmód a járóbeteg ellátás hangsúlyosabb jelenlétét is megköveteli, mely osztályunkon a 25 éve működő „nappali kórházban” és a specializált pszichiátriai, pszichológiai szakrendelőinkben heti 681 órában zajlanak, mintegy 25000 járóbeteg ellátását biztosítva évente.
Valljuk a partnerséget és azt, hogy a pszichiátria az „Élet Tana”!
Ezt hivatásunk együtt tanulni és tanítani, segíteni és gyógyítani – szakdolgozóinkkal, orvosainkkal, pszichológusainkkal, lelkészeinkkel és valamennyi szakemberünkkel, akik a terápiás team tagjai. Tesszük mindezt a család, a hozzátartozó, volt pácienseink és a civil szervezetek bevonásával, betegeink szenvedéseinek mérséklése, gyógyulása és teljes reintegrációs esélyeinek javítása érdekében.


Dr. Frecska Ede - orvos-szakmai igazgató, egyetemi docens
Dr. Móré E. Csaba - osztályvezető főorvos