2010. szeptember 12. (vasárnap) 9 órától a Nagyerdei Stadionban

Az Egészségügyi Járóbeteg Központ Nonprofit Kft. (és elődje a VESZ Egészségügyi Szolgáltató Kht.) 2003 őszétől kezdve minden évben részt vesz az Egészségnap rendezvényeken, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatos magatartás fontosságára, a lakossági szűrővizsgálatok preventív szerepére, az életmódváltás jótékony hatásaira, a szemléletbeli váltás szükségességére az egészség megőrzése érdekében.

A rendezvény 2010-ben is a betegségek megelőzésére, a korai felismerést lehetővé tevő szűrővizsgálatokra, és az azokon való rendszeres részvételre helyezi a hangsúlyt.

Ennek jegyében szakorvosok, szakdolgozók 22 pavilonban biztosítanak szűrővizsgálatokat és tanácsadást 9.00-15.00-ig az alábbi témakörben:

  • szív-érrendszeri betegségek (vérnyomás-, BMI index-, testsúly-, haskörfogat-, testzsír-, koleszterin és vércukormérés, a mért adatok alapján belgyógyászati és dietetikai tanácsadás)
  • csontrikulás-, zöldhályog-, COPD- és anyajegyszűrés,
  • légzésfunkció vizsgálat,
  • allergológia-, tüdőgyógyászati- (és a dohányzás abbahagyását segítő), belgyógyászati, nőgyógyászati, bőrgyógyászati, reumatológiai, pszichiátriai, védőnői és daganatos megbetegedésekkel kapcsolatos tanácsadás,
  • fogászati prevenció,
  • újraélesztési bemutató

A CÍVIS Egészségnap rendezvény szakmai programja az Egészségügyi Járóbeteg Központ Nonprofit Kft. és civil szervezetek közreműködésével biztosított.

A Cívis Egészségnapra szeretettel várunk minden érdeklődőt.