Elérhetőség

4031 Debrecen, Bartók Béla út 2-26.
Szürke szektor I. emelet
Telefon: 52/511-812
Fax: 52/511-807
E-mail: info@hqlab.hu

Bemutatkozás

2007. április 16-tól a HQ-Lab Egészségügyi Szolgáltató Kft. működteti a Kenézy Kórház Nonprofit Kft. és a EJK Nonprofit Kft. laboratóriumait és vérvételi helyeit.

Vizsgálatkérőinkhez tartozik Debrecen város alap- és járóbeteg-szakellátása, 125 felnőtt, 43 gyermek, 49 fogorvosi és 22 iskola és gyermekfogászati praxis, összesen 203.000 lakos, a Kenézy Kórház Nonprofit Kft. fekvőbeteg osztályai, ambulanciái, szakrendelései, melyek Hajdú-Bihar Megye 250.000 lakosát látják el. Az intézményben évente 60 ezer fekvő beteg fordul meg, a járóbetegek száma pedig megközelíti az egymilliót. 14 Debrecen környéki település alap- és szakellátása küldi közvetlenül laboratóriumunkba az analizálandó mintákat.
Ezen túlmenően megfelelően szállított laboratóriumi mintákat fogadunk az ország bármely részéről is amennyiben az általunk végzett speciális vizsgálatokra van szükség. A Kenézy Kórház Nonprofit Kft. területén kialakított Központi Laboratórium hazánk egyik legkorszerűbb diagnosztikai központjai közé tartozik. A több mint 250 millió Ft értékű beruházás révén nagy teljesítményű, világszínvonalú gépparkkal rendelkezünk. A készülékpark kapacitása klinikai kémiai vizsgálatok terén közel 5 000 vizsgálat/óra, immunkémiai vizsgálatok terén 300 vizsgálat/óra, hematológiai vizsgálatok esetén 380 vizsgálat/óra, vizelet vizsgálat terén pedig 1500 vizsgálat/óra. A készülékpark 24 órán keresztül folyamatosan rendelkezésére áll a vizsgálatot kérőknek, naponta 20-25 ezer eredményt adunk ki. Korszerű mikrobiológiai részleggel rendelkezünk jelenleg évi 25-30 ezer mintát dolgozunk fel.
A laboratóriumban szakorvosok, mikrobiológus, biológus és vegyész képzettségű egyetemi diplomások vezetik a különböző részlegeket. Továbbá analitikusok, laboratóriumi asszisztensek, szakasszisztensek dolgoznak a laboratóriumban. Korszerű laboratóriumi informatikai rendszerrel rendelkezünk. Az ehhez csatlakozó háziorvosoknak, szakrendelőknek, üzemorvosoknak lehetőségük van a laboratóriumi vizsgálatok számítógépes kérésére, a vérvételi helyekről beszállított minták feldolgozását követően az eredményeket számítógépen keresztül juttatjuk vissza a vizsgálatot indikáló szakemberhez.