Tisztelt Hölgyem/Uram!

A Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban (4031 Debrecen, Bartók Béla út 2-26.) az orvoslátogatások rendje szabályozásra került.

A jövőben az orvoslátogatások előjegyzése és a látogatásokkal kapcsolatos adminisztrációs feladatok ellátása az orvosok, gyógyszerészek és orvoslátogatók részéről az Interneten keresztül (viregi.hu elérhetőségen) a VIREGI számítógépes program használatával történik.

Az orvoslátogatások során a VIREGI számítógépes rendszer használata kötelező!

A programba lépés előtt az alábbi dokumentumok megtekinthetők és letölthetők:

  • az általános tájékoztató,
  • a regisztrációs adatlap (mely tartalmazza az adatvédelmi nyilatkozatot és a regisztrációhoz szükséges adatokat,
  • nyilatkozat (a hatályos jogszabályok betartására),
  • a vonatkozó jogszabályok hatályos szövege.

Jelszó kérése

  1. Le kell tölteni a regisztrációs adatlapot és a nyilatkozatot.
  2. Az olvashatóan kitöltött és aláírt nyomtatványokat személyesen a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban, a Szürke szektor földszintjén található Informatika osztályra leadni, vagy emailben szkennelve az info@medsys.hu email címre megküldeni szíveskedjen.

Regisztrációs rend a VIREGI programban

  1. Belépés a programba, a kitöltött regisztrációs adatlapon feltüntetett e-mail címre megkapott felhasználói név és jelszó használatával történik.
  2. Az orvoslátogató a belépést követően kitölt egy adatlapot a rendszerben, valamint el kell fogadjon egy Nyilatkozatot, miszerint az orvoslátogatásokra vonatkozó hatályos jogszabályokat betartja.

Ekkor sikeres a regisztráció.

A személyre szabott menürendszer használatával lehetőség van a jelszó megváltoztatására, valamint a program használatával kapcsolatos lépések elsajátítására. (VIREGI felhasználói kézikönyv)

Gyógyszerminta és gyógyszeradomány leadása

A gyógyszermintát és a gyógyszeradományt az orvoslátogatónak minden esetben az intézeti gyógyszertárban kell leadnia. Az átvételt a főgyógyszerész az átadás-átvételi jegyzőkönyvben aláírásával igazolja.

A főgyógyszerész a gyógyszeradományról az orvoslátogatónak igény esetén igazolást ad ki.

Gyógyszerminta esetén, a jegyzőkönyvet az orvoslátogatónak az orvossal is alá kell íratnia, és annak egy példányát le kell adnia a gyógyszertárban. Ezt követően a gyógyszer az osztályra felkérhető. A jegyzőkönyvek a VIREGI programból nyomtathatóak.

Tájékoztatás

A látogatás VIREGI programban történő rögzítése a hatályos jogszabálynak megfelel és statisztikai célt szolgál. A rendszerben minden orvoslátogató csak a saját látogatásaival kapcsolatos tevékenységeket látja.

Kapcsolat

Az VIREGI számítógépes programról, a regisztrációról felvilágosítás kérhető a viregi.hu weboldalon.