Elérhetőség

4043 Debrecen, Bartók Béla út 2-26.
Hotel épület földszint
Telefon: titkárság: 52-511-814, Halottügyintézés: 511-777/1215m
Fax: 52-511-755
E-mail: pathologia@kenezykorhaz.hu

Bemutatkozás

A patológiai diagnosztika a gyógyítás során az emberi szervezetből eltávolított sejtek, szövetek, szervek szabad szemmel és mikroszkóppal történő vizsgálatát jelenti, melynek célja a betegségek megállapítása vagy kizárása, és a betegségek optimális kezeléséhez a szakmai ajánlások által előírt vizsgálatok elvégzése.
A Kenézy Kórház Patológia Osztályán a diagnosztikus tevékenység folyamatosan követi a kórház betegellátásának igényeit. A korszerűen felszerelt hisztokémiai, immunhisztokémiai és cytológiai laboratórium orvosbiológus vezetése alatt áll.
A megfelelő orvoslétszám lehetővé teszi a specializációt a kórház fő profiljainak megfelelően az emlő-, nőgyógyászati-, emésztőrendszeri-, tüdő-, urológiai-, fej-, nyaki-, és bőrpatológia, valamint a nőgyógyászati és diagnosztikus aspirációs citológia területén.
Citopatológiai laboratóriumunk, -akkreditált szűrő laboratórium- egyike a legnagyobb betegforgalmú laboratóriumoknak. Az osztály szakmai működését megfelelő számú, magasan képzett szakdolgozó segíti.
Mint oktató kórház, a Debreceni Egyetem Pathológia Intézetével szorosan együttműködünk a garaduális és posztgraduális képzésben egyaránt.
Küldetésnek érezzük, hogy a betegek számára a mihamarabbi gyógyulásban magas színvonalú, korszerű diagnosztikus szolgáltatást nyújtsunk.

About The Department of Pathology

The continuous diagnostic work of Pathology Department follows the demand of medical attendance of Kenézy Hospital.
The well-equipped histochemical, immunohistochemical and cytopathology laboratory of the department is under supervision of a medical biologist.
The appropriate number of pathologists allows of specialization in line with the profile of the hospital. We provide services in the following specialities: pathology of breast, gynaecology, gastrointestinal tract, lung, urology, head, neck and dermatopathology as well as aspiration cytology of gynaecology.
The cytopathology laboratory as an accredited screening center has one of the highest patient turnover in Hungary. Adequate number of high-qualified paramedical staff helps the professional operation of our department.
As a teaching hospital the Department of Pathology has a close collaboration with the Institute of Pathology ,University of Debrecen both in graduate and postgraduate education.
To provide high level and up-to-date diagnostic service for sooner convalescence of patients is our mission.