Elérhetőség

4031 Debrecen, Bartók Béla út 2-26.
Bartók úti telep, Barna Szektor,
Telefon: 52/511-777/1680
Fax: 52/511-833
E-mail: reumatologia@kenezykorhaz.hu

Bemutatkozás

A Reumatológiai Osztály a Hajdú-Bihar megyében élő mozgásszervi betegségben szenvedők kezelését, gondozását végzi fekvő-és járóbeteg- ellátás keretében. Osztályunk fontos feladatának tekinti a krónikus betegségben szenvedők életminőségének javítását és a további állapotromlás megakadályozását célzó felvilágosító tevékenységeket (gyógytorna tanulás, életmód). Kiemelt fontossággal veszünk részt a jövő orvosainak, nővéreinek, gyógytornászainak és gyógymasszőreinek képzésében, oktatásában.

Osztályunkon készenléti és ügyeleti tevékenység nem folyik.

A fekvőbeteg részlegünk 40 ággyal rendelkezik. A kórházi kezelést igénylő betegeinket előjegyzés alapján fogadjuk a megyében működő Reumatológiai szakrendelések beutalásával (Debrecen, Berettyóújfalu, Balmazújváros, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Létavértes, Püspökladány, Polgár). Természetesen előjegyzés nélkül, soron kívül fogadjuk a sürgős ellátást igénylő betegeinket. A betegeink 2-5 ágyas kórtermekben kerülnek elhelyezésre.

Járóbeteg-ellátás a Rendelőintézetben az Általános Reumatológiai Szakrendelések keretén belül, valamint a gyulladásos mozgásszervi betegségekben (rheumatoid arthritis, spondylitis ankylopoetica, psoriasisos arthropathia, köszvény, egyéb) szenvedők gondozása az Arthritis Ambulancián történik. Itt történik a biológiai terápiában részesülő betegek nyomon követése is. Az Ambulanciánkhoz tartozó Infúziós szobánkat úgy alakítottuk ki, hogy betegeink kulturált környezetben vehessék igénybe szolgáltatásainkat: lehetőség van intravénás biológiai terápia megadására, a betegeink oktatására, az öninjekciózás megtanítására és életviteli tanácsadások adására. A betegeink kényelmét biztosítják a helyiségben elhelyezett masszázsfotelek is.
A Rendelőintézetben szintén kialakításra került egy Infúziós Kezelő helyiség, ahol a csontritkulás elleni készítmények, az izomrelaxánsok, valamint az értágító és keringésjavító infúziók kerülnek megadásra.

A Rendelőintézet és az Arthrits Ambulancia mellett 1 rendelésünk működik még Józsán is.

A mozgásszervi betegségek kezelésének fontos része a fizioterápia. A bent fekvő betegeink részére az Osztályunkon működő terápiás helyiségekben (elektroterápiás helyiség, tornaterem, masszázshelyiség) biztosítjuk a kezeléseket.