Elérhetőség

4031 Debrecen, Bartók Béla út 2-26.
Narancssárga szektor, Szülészet-nőgyógyászat tömb
Telefon: 52/511-777/1629
Fax: 52/511-789
E-mail: nogyogyaszat@kenezykorhaz.hu

Bemutatkozás

Az osztály egy különálló négyszintes épületben található, amelynek magasföldszintjén működnek a járóbeteg szakrendelések (terhes, nőgyógyászati, ultrahang és endokrinológiai szakrendelés), első emeletén foglal helyet a gyermekágyas és az újszülött részleg, a második emeleten a terhespatológiai és a nőgyógyászati betegek ellátása történik, valamint itt taláható a posztoperatív őrző részleg is. A legfelső szinten került kialakításra a szülőszobai egység és a műtőblokk.
Fennállása óta az épületben több belső átalakítás történt, amely részben a felújítást, részben az ésszerűsítést és a komfortosítást jelentette. Mindezek eredményeként korszerű, jól felszerelt, klimatizált műtőket (külön műtőt a császármetszés végzéséhez) és egyágyas szülőszobákat alakítottunk ki, ahol lehetőséget biztosítunk az "együttszülésre". Gyermekágyasainkat 1-2 ágyas, önálló vizesblokkal rendelkező, csendes és kényelmes "babás szobákban" helyezzük el, ahol lehetőségük van nappali ( 6:00-22:00 ), vagy 24 órás "rooming in" választására, az újszülött állapotától függően.
A nőgyógyászati és a műtétes betegek elhelyezésének és kényelmének jelentős javulása várható a nőgyógyászati részleg hamarosan elkezdődő teljes rekonstrukciója után.

Osztályunkon évente többezer műtétet végzünk, melyekhez az aneszteziológiai hátteret jól képzett és nagy gyakorlattal rendelkező aneszteziológusok biztosítják.
A műtét előtti kivizsgálás – laborvizsgálat, EKG, mellkas rtg., aneszteziológiai vizit – ambulánsan, a beteg befektetése nélkül történik. Ezáltal biztosítható, hogy a beteg a lehető legrövidebb időt töltse fekvőbetegként kórházban. Növekvő számban végzünk egynapos műtéteket.

A szülési fájdalom csillapítására több lehetőséget kínálunk: a gyógyszeres, és a nitrogén oxidul (dinox) gáz belégzésével történő fájdalomcsillapítás mellett, ha a szakmai feltételek adottak, lehetőség van gerincközeli (lumbális epiduralis) érzéstelenítésre is.

Osztályunkon 15.30 órától másnap 7.30 óráig folyamatos ügyeletei ambulancia üzemel, amin keresztül úgynevezett „egykapus” rendszerrel látjuk el a sürgősségi járóbetegeket, illetve kerülnek felvételre a szülőnők és a nőgyógyászati betegek. Az ambulancia a szülészeti tömb földszintjén helyezkedik el.
Ügyeleti időszakban, hétvégén és ünnepnapokon is megfelelő számú szülész, aneszteziológus és neonatológus szakorvos biztosítja a folyamatos és biztonságos betegellátást.