INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSSEL EGYÜTT ZÁRULT AZ INTEGRÁCIÓS TÖREKVÉSEK A KENÉZY GYULA KÓRHÁZ ÉS A DEBRECENI EGYETEM KLINIKÁJA KÖZÖTTI PÁLYÁZATI PROGRAM

A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet, az Új Széchenyi Terv keretében „Integrációs törekvések a debreceni betegellátásban” című, TIOP 2.2.6/12/1/B jelű pályázatán 1.500.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A Debreceni Egyetem és a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet célja, hogy olyan együttműködés jöjjön létre, melynek eredményeként az Észak-Alföldi régióban egymásra épülő, a betegek valós szükségletein alapuló integrált szakellátási szolgáltatások valósulnak meg.

A két intézmény a pályázat révén olyan fejlesztéseket hajt végre, melyek rövidtávú célkitűzése a korábbinál jobb minőségű és hatékonyabb egészségügyi szolgáltatások kialakítása, valamint a betegelégedettség és betegbiztonság növelése. További cél, hogy az Észak-Alföldi régió betegei a progresszivitás minden szintjén komplex ellátást kapjanak. Ezért a projekt egyértelműen meghatározza a további fejlesztési irányokat, melyek teljesítésével a párhuzamosságok megszűnnek, így a két intézmény egymást kiegészítő szolgáltatásokat biztosít majd.

A fejlesztési beruházást hosszú és alapos előkészítő munka előzte meg, amely során a pályázati elemek kidolgozásához külső és belső orvos-szakmai szakértői teamek dolgoztak együtt. A két intézmény közötti szoros együttműködés és közös projektmenedzsment a projekt megvalósítása során is megmarad.

A pályázati támogatásból a Debreceni Egyetemen kialakították a CATO (Computer Aided Therapy for Oncology) Labor infrastruktúráját, valamint a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben felújításra került a belgyógyászati épülettömb több mint 5000 négyzetméteren.

Projekt adatok:

Projekt azonosító:TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0033
A projekt címe:Integrációs törekvések a debreceni betegellátásban
Projekt időtartama:2014.03.01- 2015.12.21
Az elnyert támogatás összege:1 500 000 000 Ft
Támogatási intenzitás:100%